Μετά από άδεια της Ά Αρχαιολογικής εφορείας, πραγματοποιήθηκε εθελοντικός καθαρισμός απορριμμάτων στον χώρο του Ιερού των Νυμφών από την Νεολαία του Υπάτου Συμβουλίου των Ελλήνων Εθνικών υπό την εποπτεία των Αρχαιοφυλάκων της Α' Αρχαιολογικής Εφορείας. Μας Τίμησαν μέλη του Υ.Σ.Ε.Ε. όπως ο Ιασίων και απλοί Πολίτες που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμά μας όπως η κ. Έφη. Ο όγκος των απορριμμάτων (και η ποιότητα) για τον χώρο αυτόν, ήταν τεράστιος. Μαζεύτηκαν πάνω από 10 μαύρες σακούλες σκουπιδιών καθώς βρέθηκαν λαθραία εμπορεύματα και Αρχαία ευρήματα. Τέλος, με μεγάλη μας έκπληξη μετά την λήξη του καθαρισμού και καθώς κατεβαίναμε την Διονυσίου Αρεοπαγίτου, είδαμε ένα ζευγάρι ηλικιωμένων Πολιτών να κάνει το ίδιο που είχαμε πράξει κι εμείς λίγο πιο πριν! Εύγε!

Τέλος την ίδια μέρα η νεολαία υπέγραψε επισήμως για την διάσωση των νεοκλασικών κτιρίων στον πεζόδρομο της Ακροπόλεως, τα οποία και κινδυνεύουν να κατεδαφιστούν λόγω του νέου μουσείου Ακροπόλεως.

Πιστεύουμε ακράδαντα ότι η ευθύνη για τον Πολιτισμό που διέπει μια κοινωνία βαραίνει πρωτίστως τους Πολίτες και όχι οποιουσδήποτε μεσάζοντες. Οι Εθελοντικοί καθαρισμοί Ιερών Ελληνικών Τόπων θα συνεχιστούν όσο μας το επιτρέπουν οι συνθήκες και οι δυνάμεις μας.