Ανδρέας Κάλβος - «Βλέπω, βαθιά, μίαν σπίθα •πλησιάζει •μεγαλώνεται •ωσάν κύκλος αμέτρητος, ως πέλαγος φλογώδες• εμπρός μου απλώθη.» Μαχόμενοι για την υπεράσπιση και την ανάδειξη του Υπέρλαμπρου Αρχαίου Ελληνικού Πολιτισμού, δηλώνουμε παρόντες !Επιλεγούμε την Ευθύνη να υπερασπιζόμαστε τις Αξίες και τις Αρετές που γέννησαν τον Πολιτισμό στου οποίου τα θεμέλια συνεχίζουμε και χτίζουμε. Μια Ευθύνη που μόνο ως Επιλογή μπορεί κανείς να έχει!

Διακρίνοντας την ανάγκη πολλών Ελλήνων Πολιτών για επαναπροσδιορισμό του συστήματος που διέπει την καθημερινότητα μας καθώς επίσης και την ανάγκη του να εντοπιστεί ξανά η κοιτίδα της Πολιτισμικής μας Ταυτότητας, βλέπουμε τον δρόμο αυτό να περνά μέσα από την επανανακάλυψη των Εθνικών πατρογονικών Αξίων και της Ζώσας Εθνικής μας Παράδοσης .

Ο Φορέας μας, το Ύπατο Συμβούλιο των Ελλήνων Εθνικών, από το 1997 έως σήμερα, έχει ξεκινήσει τον Αγώνα με κάθε νόμιμο μέσο και κάτω από αντίξοες συνθήκες, για την Ιστορική ανάκτηση και Υπεράσπιση όσων εντέχνως πολλες φορές έχουν αποκρυφτεί από τον σύγχρονο Έλληνα Πολίτη και εμείς ενδυναμώνουμε την προσπάθεια αυτή μέσα από Εθελοντικές ενέργειες κοινωνικής Δράσης και Αλληλεγγύης, όπως καθαρισμούς από απορρίμματα ξεχασμένων Αρχαιολογικών Χώρων, συνεργασία με Φορείς που προάγουν τον Πολιτισμό και τον Ανθρωπισμό όπως οι Γιατροί του Κόσμου, καθώς και με κινήσεις για την προστασία του Περιβάλλοντος ,συμμετέχοντας σε δεντροφυτεύεις και βοηθώντας όσο γίνεται στην Προστασία της Ιερής για εμάς Φύσεως, καθώς και από άλλες ενέργειες που πρόκειται να επακολουθήσουν στη συνέχεια.

Σαν απάντηση λοιπόν στα σύγχρονα διλλήματα και προβλήματα των ημερών μας που προβάλλονται διαρκώς και μοιάζουν σαν αδιέξοδα, ακολουθούμε τα σίγουρα και σταθερά βήματα του Πολιτισμού των Προγόνων που Γέννησε και συνεχίζει να Γεννά, Λογικές λύσεις.

Ταυτόχρονα υπερασπιζόμαστε το Δικαίωμα του να ζούμε και να υπάρχουμε ως έχουμε επιλέξει, δηλαδή ,σύμφωνα με το Εθνικό Ήθος και Έθος των Προγόνων μας, Δικαίωμα αναφαίρετο κάθε Πολίτη που απολαμβάνει τα Αγαθά μιας Υγιούς και Δημοκρατικής Πολιτείας, και που αποτελεί θεμέλιο λίθο της.

Στην μεγάλη αυτή προσπάθεια, κάνουμε κάλεσμα σε κάθε σκεπτόμενο Πολίτη που νοιώθει και αντιλαμβάνεται σαν Λογικά τα ειωθότα και νομιζόμενα του Εθνικού Πατρώου Πολιτισμού μας, να ενώσει την φωνή του και της δυνάμεις του μαζί μας, και να πάρει μέρος ενεργά, συμμετέχοντας στο μεγαλύτερο Δικαίωμα μας. Την επιλογή της Ευθύνης για την διάσωση και ανάδειξη της αληθινής Ελληνικής Παραδόσεως.

ΝΕΟΛΑΙΑ Υ.Σ.Ε.Ε. «ΑΚΑΜΑΤΟΝ ΠΥΡ»