Το τριήμερο 20-21-22 Ιουνίου η νεολαία ΥΣΕΕ έδωσε βροντερό παρών στα Προμήθεια 2008. Όλοι οι φίλοι ξαναβρεθήκαμε για να εντείνουνε τη δράση μας. Οι σκηνές στηθήκανε στο δάσος από την Πέμπτη το βράδυ, την Παρασκευή το βράδυ που καταφέραμε να φτάσουμε οι περισσότερες είχανε στηθεί αλλά ευτυχώς καταφέραμε να βρούμε λίγο χώρο για να στήσουμε και τη δική μας.
Το περίπτερο της νεολαίας είχε ήδη στηθεί από το Βαγγέλη και τους υπόλοιπους με όλα τα βιβλία, μπλουζάκια, περιοδικά, φυλλάδια και φυσικά άφθονο κρασάκι για όλους τους παρεστώτες. Η ανακοίνωση για την ίδρυση του ΝΥΣΕΕ μοιράστηκε σε πολλούς καθώς αρκετοί ήτανε αυτοί που δείξανε ενδιαφέρον.
Φυσικά η νεολαία, μέλη της οποία αποτελούνε και το συγκρότημα Κάβειρος που μελωποιεί Ορφικούς ύμνους (και όχι μόνο), δεν έμεινε εκεί και με τους Κάβειρος μας δώσανε αναμφισβητήτως μία από τις καλύτερες στιγμές των Προμηθείων. Η συναυλία τους, με φόντο τον αρχέγονο και πανίερο Όλυμπο, μας γύρισε πίσω στο χρόνο, σε αρχαία Ελληνικά μέρη όπου θεοί, άνθρωπος και φύση γίνονται ένα. Διονυσιακή μανία, Μαινάδες, Σάτυροι, Νύμφες και Νηρηίδες, ζούνε ξανά.


..άρρητον κρύφιον δικέρωτα δίμορφον

προσκαλώ τον Διόνυσον

Κικλήσκω Διόνυσον ερίβρομον ευαστήρα

πρωτόγονον διφυή δικέρωτα δίμορφονΚυριακή πρωί και μέλη της νεολαίας συμμετείχανε στην ιεροπραξία του ΥΣΕΕ για τον εορτασμό του θερινού Ηλιοστασίου. Ιδιαίτερα συγκινητική και φορτισμένη στιγμή όλη η ιεροπραξία και οι ύμνοι που ειπώθηκαν προς τους θεούς.Και του χρόνου να είμαστε καλά να ξαναπάμε. Σας περιμένουμε όλους από τον πάγκο του ΝΥΣΕΕ να πιούμε ένα κρασάκι.

Οι θεοί μας ζούν ξανά. ΤΙΜΗ ΚΑΙ ΜΝΗΜΗ.